Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei

cikk, szerző: sodi

A Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül 2021. január 1. napjával a megvalósítás szakaszába lépett az belül FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú projekt, amelyben az együttműködő partnerek MEDVESALJA Polgári Társulás és a Mária Út Közhasznú Egyesület.

Az Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei című projekt keretében innovatív ismeretterjesztő, a tudásanyagot játékos formában átadó, webes felületen, valamint okostelefonos alkalmazásban letölthető programot fejlesztünk, amely a térség kulturális értékeinek megismertetését, bemutatását szolgálja. A felhasználók ilyen módon a játéknak köszönhetően megismerik a térség kulturális örökségeit, érdeklődésük megnyílik a megismert célpontok iránt.

 

A térségi közös kulturális értékek megismertetését, bemutatását szolgáló alkalmazás hozzájárul a bemutatóterek, fenntartók hálózatosodásához. A partnerek közötti határon átnyúló együttműködés így kiszélesedik, térségi együttműködéssé fejlődik a megvalósító partnerek, a kulturális örökségek fenntartói, valamint az alkalmazást használó szervezetek (civilek, oktatási intézmények) között. Projektben szereplő kulturális értékek, fenntartók, bemutatóterek minimális hozzájárulásával egy folyamatosan megújuló, az együttműködő hálózat fennmaradását is biztosító program jön létre. A fenntartás és továbbfejlesztés további térségi együttműködést generál a helyi társadalmi szereplők között.

A projekt keretében a programok informatikai fejlesztése érdekében promóciós tevékenységeket folytatunk, zárórendezvényt szervezünk, mellyel a Partnerek szeretnék az elkészült fejlesztést minél szélesebb körben megismertetni.

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.