Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei

Projekt címe:
Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei
Projekt azonosító száma:
FMP-E/1901/4.1/118
Projekt kezdete:
2021.01.01.
Projekt vége:
2021.08.31.
Projektben együttműködő partnerek:
MEDVESALJA Polgári Társulás, Mária Út Közhasznú Egyesület
A projekt célja:
A projekt kettős célt szolgál: hozzájárul a kulturális értékeket fenntartók, bemutatóterek hálózatosodásához, valamint a térségben élők, illetve a térséget megismerni kívánók ismereteinek bővítéséhez, a helyi állampolgárok együttélésének, együttműködésének erősítéséhez.

A projekt alapvető célja a határtérségben élő emberek együttműködésének kiszélesítése, helyi identitásuk erősítése közös kulturális értékeikre épülő innovatív ismeretterjesztő lehetőségek kialakításával.

A közösen tervezés és megvalósítás révén javul a régió nemzetiségeinek kapcsolata, a jelentős társadalmi részvételnek köszönhetően fenntartható szolgáltatások és tevékenységek alakulnak ki.

A létrehozott ismetterjesztő programok civil és oktatási rendszerbe való integrálhatósága hozzájárul a fiatalabb generációk szemléletének formálásához, ismereteik gyarapodásához. A közösen kidolgozott IKT megoldások, valamint rendezvények révén a térség közös kulturális értékeinek ismertsége növekszik, ami az identitástudat erősítésével javítja a helyi társadalom kohézióját.

A térségi kulturális értékek megismertetését hatékonyan szolgálja egy átfogó alkalmazás, amely segítségével a fenntartók, bemutatók egy hálózat részeként mutathatják be önmagukat.


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.