Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei A PROJEKT CÉLJAI

cikk, szerző: sodi

A Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program, FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú projektben a MEDVESALJA Polgári Társulás és a Mária Út Közhasznú Egyesület az együttműködő partnerek, és az "Inno-cult", azaz az Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei  keretében egy innovatív játék fejlesztésén munkálkodnak.

A térség közös kulturális értékeinek bemutatását szolgáló alkalmazás hozzájárul a bemutatóterek népszerűsítéséhez, valamint a fenntartók által újonnan kialakítani kívánt hálózat rendszeréhez. A partnerek közötti együttműködés megerősödik, a megvalósító partnerek, a kulturális és épített örökségek fenntartói, valamint az alkalmazást használók között kialakuló hálózat hozzájárul a határtérségben élők társadalmi kohéziójának növeléséhez.

A hálózathoz csatlakozó szervezetek (oktatási intézmények, önkormányzatok, kulturális bemutatóterek, civil szervezetek) hozzájárulásával folyamatosan megújul a programot működtető adatbázis, ami egyúttal az együttműködő hálózat fennmaradását is biztosítja. A projekt megvalósítását követő időszak további térségi együttműködést is eredményez a helyi társadalmi szereplők között, hiszen az alkalmazás további tartalmakkal való ellátása, aktualizálása a partnerek közös feladata.

A projekt keretében a program informatikai fejlesztése mellett promóciós tevékenységeket folytatnak a partnerek, kommunikációs kiadványokat, tematikus ajánlásokat állítanak össze, eseményeket (workshop, valamint zárórendezvény) szerveznek, amelyek segítségével az együttműködő partnerek szeretnék az elkészült fejlesztést a lehető legszélesebb körben megismertetni.

 

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.