Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

A készülő játékról - PilgrInno

cikk, szerző: sodi

A Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú, „Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei” című projektben, ahogy korábban is beszámoltunk róla, az együttműködő partnerek egy innovatív játék fejlesztésén dolgoznak.

A játék a „PilgrInno” nevet kapta, amely utal a vezető partner határokon is átnyúló zarándoklatszervező alaptevékenységére, valamint a projekt rövid megnevezésére is, amely magában foglalja a fejlesztés innovatív mivoltára való asszociációt is.

A játék használata remek kiegészítő szabadidős programot nyújthat kirándulások, túrák alkalmával csoportos, vagy egyéni felhasználók számára is. Az egyik legfontosabb célja a fejlesztésnek azonban az, hogy a partner szervezeteknek egy olyan eszközt adhassunk a kezébe, amely segítségével népszerűsítheti az általa ismert, kezelt, ápolt örökségeket, hagyományokat.

Az alkalmazás ismeretterjesztő és szemléletformáló funkciókat is ellát, felhívja a figyelmet a használót körülvevő hagyományok ismeretének, az épített és kulturális értékek megőrzésének fontosságára.

Az együttműködő partnerek hálózata folyamatosan bővül, a megvalósítók várják új partnerek jelentkezését. Ennek köszönhetően a felhasználók egy folyamatosan bővülő, megújuló adatbázisra épülő játékot kapnak, amely idővel reményeink szerint a teljes határtérséget felöleli majd.

 

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.