Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

PilgrInno játék bemutatása – 2. rész

cikk, szerző: sodi

A „PilgrInno” a Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretein belül FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú, „Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei” című projekt keretében fejlesztett játék, amelyet határon átnyúló együttműködésben, közösen valósít meg a Mária Út Közhasznú Egyesület és a MEDVESALJA Polgári Társulás.

Jelenleg is tart az alkalmazás tesztelése, amely során a játék funkciói és alap működési elve ellenőrizhető. A legutóbbi beszámolóhoz képest a játék aktuális állapotában a fejlesztői felületen további 5 kártya tartalma került betöltésre, így már 8 kártya tesztelése zajlik. A tesztelők megfigyelik, hogy adott kártyához a kapcsolódó kérdések kerülnek-e megjelenítésre, megfelelő visszajelzéseket ad-e az alkalmazás, pontosan történik-e a pontok számítása.

A játék geolokációs elven működik, a felhasználó által jóváhagyott hozzáférés esetén az aktuális tartózkodási helynek megfelelő, vagy ahhoz közeli épített, vagy kulturális értékkel kapcsolatos kártyát láthatják a játékosok.

Ahogy a korábbi bejegyzésekben is említése került, a játék teljes verziójában 10 másodperces időintervallumokban lesz arra lehetőségünk, hogy memorizáljuk a 10 darab különböző kártyát, ezt követően pedig a kártyához tartozó kérdések megválaszolása következik. Helyes válasz esetén zöld, helytelen válasz esetén piros színű visszajelzést ad a program.  Utóbbi esetben a játék a helyes választ is megjelöli nekünk, segítve ezzel az ismeretek rögzülését.

A PilgrInno fejlesztése nemcsak Android operációs rendszerrel működő okostelefonon valósul meg, hanem webes felületen is játszható lesz. Az alkalmazással az érintett térségben megtalálható kulturális és épített értékek, valamint hagyományok bemutatására használható eszköz jön létre, amelyben a játék végeztével az összesített pontszámot is lehet majd látni, továbbá a megadott válaszokat is ellenőrizni lehet.

 

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu

 


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.