Partnerséget építünk
Európai Regionális Fejlesztési Alap
www.skhu.eu | www.viacarpatia.eu

PilgrInno

cikk, szerző: sodi

Korábban már bemutatott PilgrInno játékot a Mária Út Közhasznú Egyesület és a MEDVESALJA Polgári Társulás fejlesztette.

Az applikáció az FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú, „Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei” című Kisprojekt Alap Interreg V-A Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program keretében, határon átnyúló együttműködésben valósított meg a Mária Út Közhasznú Egyesület és a MEDVESALJA Polgári Társulás.

A projekt fókuszában a térség kulturális és épített értékei álltak, a cél pedig az volt, hogy a játék segítségével ezen értékeket könnyebben meg tudják mutatni. A fejlesztett játéknak köszönhetően így megismerhetik a térség épített és kulturális örökségeit, hagyományait és még a hagyományos gasztronómia elemeit is, ezáltal felkeltve az érdeklődést a fent említett értékek iránt.

A térségi közös kulturális értékek megismertetését, bemutatását szolgáló alkalmazás hozzájárult a bemutatóterek, valamint a fenntartók által újonnan kialakított hálózatrendszer fejlődéséhez. A határon átnyúló és térségi együttműködés kiszélesítése a fenntartás időszakában is kiemelten fontos volt a megvalósító partnerek számára, a kulturális és épített örökségek fenntartói, valamint az alkalmazást használók bevonásával.

A szervezetek, melyek közt oktatási intézmények, önkormányzatok, múzeumok, egyéb kulturális bemutatóterek, de természetesen civilek is vannak, a projektben szereplő kulturális és épített értékek, hagyományőrzők és fenntartók minimális hozzájárulásával, mintegy folyamatosan megújulva az együttműködő hálózat fennmaradását is biztosítja. A fenntartás és továbbfejlesztés pedig további térségi együttműködéseket is generál a helyi társadalmi szereplők között, hiszen a kialakított fejlesztést a projekten túlmenően új tartalmakkal látják el.

A használat során felmerülő információigényeket továbbra is felmérve igyekeznek a partnerek a háttértartalmak bővítésével továbbra is segíteni a jövőbeni utazások megtervezését, kirándulások célpontjának kiválasztásában is szeretnének ezzel segítséget nyújtani, a cél, hogy az alkalmazás további vendégforgalmat generáljon a térségben.

 

 

A jelen cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

www.skhu.eu

www.viacarpatia-spf.eu


A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.